Grootste parabeachvolleybaltoernooi van Nederland bij Aiolos

IMG_3188 (Medium)Het eerste parabeachvolleybaltoernooi bij Aiolos mag met recht een succes genoemd worden. Het was schitterend weer en er werd fanatiek gestreden om de eer die in Nijmegen op het spel stond. Met zes deelnemende teams gaat dit toernooi volgens bondscoach van de zitvolleyballers Hans Mater dit jaar als het grootste parabeachvolleybaltoernooi van Nederland de boeken in.

Zelf streed hij op uitnodiging van initiatiefnemen Jaapjan Feenstra mee in het “Aiolos 2” team dat, zoals de naam al deed vermoeden, verdienstelijk tweede werd na een spannende finale. In die finale bleek Appolo over het sterkste team van de dag te beschikken na een spannende driesetter.

Parabeachvolleybalcircuit
Al tijdens het toernooi werden driftig “balletjes opgegooid” voor een uitgebreider parabeachcircuit in het seizoen 2017. Aiolos zal daar zeker aan meewerken en proberen een breed platform voor deze bijzondere sport te creëren. Gedurende het winteIMG_3222 (Medium)rseizoen zal gekeken gaan worden of bij de indoor zitvolleybalverenigingen in de omgeving behoefte bestaat om structureel parabeachvolleybaltrainingen of wedstrijdmogelijkheden aan te bieden.

Tijdens de Paralympische Spelen in Tokyo 2020 zal deze sport een demonstratiesport zijn. Wellicht dat tegen die tijd een aantal Aiolosleden in de Nederlandse ploeg zitten?

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.