Beachvolleyballen in je eigen regio: De Regio beachcompetie Zuid-Oost Gelderland!

Weet je dat er in de regio Zuid-Oost Gelderland steeds meer beachvolleyballocaties zijn te vinden? Om een lekker potje beachvolleybal te spelen hoef je dus echt niet meer af te reizen naar de kust! Beachsportvereniging Aiolos zet samen met beachverenigingen uit
Arnhem, Bennekom, Oosterbeek, Duiven en Zevenaar de Regio Beachcompetitie op. Lees snel verder wat de competitie inhoudt en hoe je meedoet. Als je dit alles een goed idee lijkt kun je je via deze link inschrijven.

Spelen op jouw niveau

Verschillende beachlocaties in de omgeving hebben de handen ineen geslagen en organiseren in mei en juni de eerste regionale beachcompetitie. Er wordt gespeeld op de beachlocaties in Arnhem, Bennekom, Oosterbeek, Duiven, Nijmegen en Zevenaar.

Het doel is zoveel mogelijk spelen, maar vooral: spelen op jouw niveau. De competitie bestaat uit vijf rondes. Iedere avond speel je vier sets in een poule. De winnaar promoveert, de verliezer degradeert. Op deze manier speelt iedereen zo snel mogelijk op zijn of haar eigen niveau.

De spelregels

Je speelt in een vast team van twee personen. Per team mag één invaller worden opgeroepen zonder dat dit gevolgen heeft voor de ranking. Je speelt in een poule van vier teams twee sets per wedstrijd, of in een poule van vijf een set per wedstrijd. De winnaar van de poule speelt de volgende ronde een poule hoger; de verliezer speelt een niveau lager. Lukt het onverhoopt niet om op basis van deze regels een team op de been te brengen probeer dan alsnog te spelen, speelplezier gaat voor spelregels. Wij streven ernaar de flexibiliteit met de regels aan te passen op het spelniveau.

Data waarop wordt gespeeld

De wedstrijden vinden plaats op de volgende vrijdagavonden:

·        10 mei

·        17 mei

·        24 mei

·        7 juni

·        28 juni

De eerste wedstrijden per avond beginnen om 19.00 uur.

Spelen op echte beachvolleybalvelden

De wedstrijden worden gespeeld op beachvolleybalvelden in Arnhem, Bennekom, Oosterbeek, Duiven, Nijmegen en Zevenaar. De meeste velden liggen op sportparken. Let op: door het promotie-/degradatiesysteem is vooraf niet bekend op welke locatie welke wedstrijden worden gespeeld. De maandag voor de wedstrijd krijg je van de wedstrijdleiding te horen waar jouw team moet spelen. Zorg dus dat je als team over eigen vervoer beschikt. We denken nog na over een manier om carpoolen te faciliteren.

Kosten

Inschrijving kost 40 euro per team. Dat is per persoon minder dan een euro per set, geen geld toch?! Hiervoor krijg je een aantal gezellige avonden en zijn er leuke prijzen te winnen. En niet alleen voor de winnaars van de eindstand….

Inschrijven

Meedoen? Schrijf je dan vandaag nog in via de inschrijfpagina (de inschrijving verloopt via ABeach). Heb je vragen, kijk of ze op deze site worden beantwoord, of stuur dan een mailtje naar regiobeach@gmail.com. We willen op 6 mei de voorlopige indeling van de eerste ronde bekendmaken. Schrijf je zo snel mogelijk in, de uiterlijk inschrijfdatatum is 8 mei, vervolgens maken we de indeling definitief.